Geschild, gezaagd of spintvrij?

Geschild, gezaagd of spintvrij Robinia
Bezig met laden...
Geschild, gezaagd of spintvrij?

Robinia hout is een van oorsprong zeer duurzaam houtsoort en zeer geschikt voor diverse bewerkingen. Zo is ons Robinia hout geschild, gezaagd of spintvrij te verkrijgen. Maar wat is nou het verschil tussen deze bewerkingen? Deze verschillen leggen we u graag uit.

Geschild, gezaagd of spintvrij Robinia houtGeschild, gezaagd of spintvrij Robinia hout
Geschild Robinia houtGeschild Robinia hout

Geschild Robinia Hout

Geschild Robinia hout is vrij van schors, waardoor het een glad en esthetisch aantrekkelijk oppervlak heeft. Deze bewerking zorgt ervoor dat het hout direct klaar is voor verdere verwerking of gebruik in verschillende projecten. Geschild Robinia hout wordt vaak gebruikt voor buitentoepassingen zoals terrassen, hekwerken, en tuinmeubilair vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen rot, schimmels en insecten. Het gladde oppervlak maakt het ook geschikt voor binnentoepassingen zoals vloeren, meubels en decoratieve elementen.

Gezaagd Robinia houtGezaagd Robinia hout

Gezaagd Robinia Hout

Gezaagd Robinia hout wordt verkregen door het zagen van de boomstammen in verschillende vormen en maten, zoals planken, balken of fineer. Deze bewerking maakt het mogelijk om Robinia hout aan te passen aan specifieke afmetingen en vereisten voor diverse projecten. Gezaagd Robinia hout wordt veel gebruikt in de bouwsector voor constructiedoeleinden, waaronder vloeren, dakconstructies, gevelbekleding, en trappen. Het wordt ook gebruikt in meubelmakerij, timmerwerk en beschoeiingen vanwege zijn stevigheid en natuurlijke uitstraling.

Spintvrij Robinia houtSpintvrij Robinia hout

Spintvrij Robinia Hout

Spintvrij Robinia hout wordt verkregen door het verwijderen van het spinthout, het zachte en lichtgekleurde hout net onder de schors. Dit proces resulteert in hout met een hogere dichtheid en duurzaamheid, waardoor het minder vatbaar is voor insectenaantasting en rot. Spintvrij bewerkt Robinia hout wordt vaak gebruikt voor hoogwaardige toepassingen waar duurzaamheid en langdurige prestaties zoals bij professionele speeltoestellen. 

Welke bewerking past het beste bij uw project?

Robinia hout biedt een scala aan mogelijkheden voor verschillende bewerkingen, waaronder geschild, gezaagd en spintvrij bewerkt. Elk type bewerking heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen, maar allemaal profiteren ze van de natuurlijke duurzaamheid en stabiliteit van dit bijzondere hout. 

Of het nu gaat om het bouwen van een terras, het maken van meubels of het construeren van een brug, Robinia hout biedt een uitstekende keuze voor projecten die een combinatie van schoonheid en functionaliteit vereisen.

Vorig artikel:
Volgend artikel: